Témaindító hozzászólás
|
2006.12.12. 15:59 - |
2006-os Villányi Chardonnay (Gere Tamás készítette). Reduktív eljárással készített bor. Az évjárat szépen tükröződik ezen a nagyszerű boron. Szép testes ,illatában déli gyümölcsök,érezhető. Ízében is alátámasztja az illatjegyeket. Tetszetős jól iható bor; sav-alkohol aránya egyensúlyban van. |
[18-1]
Mindent összevetve,szép borokat kóstoltunk a december 5.-ei összejövetelen. |
Cabernet S. barr. 1997,Gere Tamás és Zsolt Cirka 1 órás szellőzés után szépen összeállt,masszív 7 pont |
Zweigelt 2003 Vylyan 7 pont |
Portugieser újbor 2006 Vylyan 6 pont |
Kékfrankos barr. 2003 ,Kovács-Gressly,Villány 5 pont |
Villányi J.M. Cuvée 2000 (Cf-Cs) 6 pont |
Cabernet Franc 2003 ,Lehmann-pince,Dúzs 5 pont |
Pinot Gris 2003 Lesence Pincészet 3 pont |
Irsai Olivér 2006 (Csékey József) 5 pont |
A második összejövetel pontjai,a tízes rendszer szerint kerülnek kiosztásra.Mivel,nem beszéltük meg,önhatalmúan döntök :-D |
A tízes pontozásról: 1- fröccsnek, forraltbornak megfelelő alapanyag (ez alatt tényleg nincs mivel foglalkozni - még ezzel is inkább csak azt állítjuk, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, alkoholtartalmú, bornak nevezett ital)
2- iható, búfelejtő
3- elfogadható bor legfejebb apróbb hibákkal
4- korrekt bor, se hibái, se erényei
5- tisztességes tétel, felcsillantva ígéretes dolgokat
6- nagyon jó tétel
7- kiváló bor
8- minden tekintetben kiemelkedő, igazi "nagybor"
9- szenzációs, minden tekintetben a tökéleteshez közelít
10- tökéletes |
7, Utolsó tételünk a bordeauxi Sauternes-ből származó 1995- ös évjáratú természetesen édes bor. Illata dohányra emlékeztető. Ízében erősen gombás jellegű volt,aszalt gyümölcsök ízét lehetett még felfedezni.Azért inkább egy jobb aszú....:)
Készítette:Miki |
6, A következő borunk a szekszárdi borvidékről származik 2002-es Bikavér (Püspöki Pincészet). Talán az évjárat miatt, ezt a bort jellegéhez képest egy kicsit vékonynak találtuk.Keserű csokoládét kóstoltunk hozzá ,de nem igazán illettek egymáshoz. |
5, 2006-os Portugieser hordó minta Gere Tamás pincéjéből. Nagyon szép fajtajelleges,friss,gyümölcsös. Igazi élmény volt kóstolni. Kellemes jól iható bor. |
4, A Savoia-i borvidékről származik a következő borunk:Chignin (fehér) évjáratára vonatkozó jelzést nem találtunk.A pohárban eleinte papír illatú volt ,később élesztőre emlékeztetett.Tisztességben megöregedett bor benyomását keltette. |
3, Casal Mendez Portugál (rozé) . Színe málnára emlékeztető. Enyhén szénsavas félédes. Illata málnára emlékeztető .Évjáratát igazából nem tudjuk ,mert a palackon levő cimkéről nem derült ki ,hogy 2006-ban palackozták vagy az évjáratot jelöli a dátum.Málnaszörp,könnyed alkohollal.:) |
2, 2006-os Polgár rozé (Portugieser,Kékfrankos,Kadarka ) nagyon szép lazac színű,finom,friss gyümölcsök illatát érezni.Íze mint a tutti-frutti cukorka. Könnyed friss íze felüdítő. Jól lehet beszélgetni mellette. |
2006-os Villányi Chardonnay (Gere Tamás készítette). Reduktív eljárással készített bor. Az évjárat szépen tükröződik ezen a nagyszerű boron. Szép testes ,illatában déli gyümölcsök,érezhető. Ízében is alátámasztja az illatjegyeket. Tetszetős jól iható bor; sav-alkohol aránya egyensúlyban van. |
[18-1]
|